Preskočiť na obsah

119 pretekárov potešilo organizátorov

Hoci ešte týždeň pred pretekmi to s počtom štartujúcich vyzeralo veľmi zle, v posledných dňoch sa situácia rapídne menila. 

Veľa pretekárov čaká s prihlásením do poslednej chvíle. Sledujú počasie a aj to, aké lákadlá zverejnia organizátori na svojich stránkach. Pri našom Lesnom behu to jednoznačne bolo zverejnenie informácie o pekných účastníckych medailách. Na štart sa elektronicky prihlásilo takmer 100 mužov a žien (nie všetci však reálne štartovali) a ďalšie tri desiatky desiatky sa prihlásili priamo na mieste. Celkovo sa na štartovú čiaru postavilo 119 pretekárov (29 žien a 90 mužov) v siedmych vekových kategóriách.

foto: Miro Kasala

Od skorého rána takmer 40 ľudí najmä z radov Atletického oddielu Partizánske a ďalších dobrovoľníkov (Užitoční ľudia, o.z., študenti Gymnázia Partizánske a ďalší dobrovoľníci) pripravovali v areáli reštaurácie a penziónu Salaš všetko potrebné. Krátko pred desiatou Lesný beh otvoril primátor mesta Jozef Božik a o desiatej zaznel klaksón, ktorý vypustil pretekárov na trať. Tá viedla presne ako vlani lesnými cestičkami ponad sídlisko Šípok, smerom na Kolačno a Hlboké. Okolo bývalej chaty Ondrej sa trasa vracala do záhradkárskej osady pri rieke Nitre, odkiaľ sa pretekári vrátili na Salaš, kde bol aj cieľ.

Medzi mužmi obhájil minuloročné prvenstvo Vladimír Kováč zo Skačian. Svoj minuloročný ustanovujúci rekord na trase dlhej 13,5 km prekonal o 59 sekúnd a zvíťazil v čase 53:16 min. Rovnako ako vlani skončil druhý Martin Turček z Krásna. Aj on zlepšil minuloročný čas o 40 sekúnd, a v úmornom teple zvládol beh za 54:32 min. Na treťom mieste skončil Miroslav Kadorík zo Zlatých Moraviec, ktorý bol s časom 55:56 min zároveň víťazom kategórie mužov nad 40 rokov.

Vlado Kováč obhájil prvenstvo. (foto Juraj Benada)
Jana Kleskeňová na cieľovej páske (foto Juraj Benada)

Obhajkyňa minuloročného prvenstva Katarína Balážová tento rok na štarte chýbala. Prvenstvo medzi ženami si odniesla Jana Kleskeňová z AC Stavbár Nitra (čas 1:10:59 h), striebornú priečku obsadila Viera Purgstaller z Bratislavy (1:14:25 h) a na bronzový stupienok vystúpila Jana Bielická z AK Baník Prievidza (1:14:59h).

Lesný beh bol pretekom s medzinárodnou účasťou, kategóriu mužov nad 60 rokov vyhral Talian Walter Vilucchi, ktorý dobehol do cieľa v čase 01:10:04 h) na celkovom 31. mieste. Cenu za absolútne najrýchlejšieho pretekára – osobný automobil s plnou nádržou na víkend od Final CD s.r.o. Partizánske) si odniesol Vlado Kováč.

Talian Walter Vilucchi vyhral kategóriu M60 (foto Juraj Benada)
časť realizačného tímu Lesného behu 2023. (foto Simon Hýrošš)

Krásna, slnečná a horúca sobota na Salaš prilákala nielen pretekárov, ale spolu s nimi prišlo veľa fanúšikov a rodinných príslušníkov, ktorí v cieľovej rovinke pri dobiehaní pretekárov neúnavne povzbudzovali všetkých bez rozdielu. V cieli na pretekárov čakal dobrý guláš a chladené pivko alebo kofola a po vyhlásení výsledkov a dekorovaní víťazov sa na viacerých účastníkov usmialo šťastie v tombole.

Začiatky bývajú ťažké a určite je čo vylepšovať. S odstupom niekoľkých dní však cez sociálne siete alebo telefonicky prišlo viacero pochvalných a ďakovných správ. Celý veľký tím organizátorov pod taktovkou Jany Seidlovej, Martina Znášika a pod hlavičkou Atletického oddielu Partizánske to zvládol na jednotku! To je zároveň veľký záväzok do budúcna…!

Fotoalbumy s množstvom fotografií nájdete na FB stránke Atletického oddielu Partizánske

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.